Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия M32 в Alfa 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз имам една М32 със спукан корпус и разбити лагери, та искам да си я направя ако някой има корпус бих се възползвал.
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

:Погледни в ебау и Амазон - ако знаеш какво да напишеш ще се изненадаш от цените на ремонтните комплекти дори с включен корпус.Не е цялата кутия, а една част от корпуса.

Ето, за такива като теб е м събирал линкове от времената когато четях и събирах линкове "за всеки случай", ако си купя с такава скоростна кутия

https://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Rome...s/191410895645

За 340 лв мисля е https://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-...YAAMXQaBtQ9U-Fдобре.Накъде имаше и кутия.
      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 20:53.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

https://www.ebay.co.uk/itm/M32-Gearb...53.m2749.l2649

Вчера пристигна, като се посгрее времето ще я ремонтираме...
        Attached Files
        Last edited by CHIKI; d.m.y г., 09:31.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Comment

Разми се темата, но все пак да питам, някой ремонтирал ли е кутията с тия ъпгрейд китове и от къде го е взел в България? Или да се вика отвън?

Comment

Първоначално публикувано от CHIKI Покажи съобщение
            https://www.ebay.co.uk/itm/M32-Gearb...53.m2749.l2649

Вчера пристигна, като се посгрее времето ще я ремонтираме...
            Чакам с нетърпение да кажеш как е минало и снимки по темата
            За колко време дойде комплекта ако не е тайна.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              А бе темата е леко подвеждаща с този сиптом на автора..."Симптомите са: Шум от почукване на празен ход".......друга врачка ще каже...оправяш скорости, а то се оказва маховик........иначе за другите сиптоми е нормално...
              Често проблемите може да са комбинирани и не винаги може да се даде диагноза без преглед.
              Също е като да кажеш, че ти тропа предницата, но преди проверка не знаеш от къде е шумът.
              Маховика обичайно си тропа и на топъл мотор и се чува дрънкане примесено с шум от притриване( ако му е износен лагера).

Понеже някой хора ме "нахраниха", че темата не е заключена - оставена е отворена, за да може всеки с опит да споели как е отстранил проблема, за какъв период от време и ако е имал други симптоми които не съм споменал. Както виждате, ще има колега който ще направи ъпгрейд на кутията в скоро време и може би ще видим снимков материал по случая.
              Има модератори които трябва да следят темите и нанасят корекции по техни преценки кое е спам или извън правилата на форума.

Comment

Ако правилно съм разбрал от прочетеното във форума, 166 с 2.4jtd,версия 150к.с. от 03-04г, не е със скоростна кутия М32 ! След това,версиите със 175 и 185к.с.,вече са с F40 ! Някой може ли да потвърди или да внесе повече яснота по въпроса ми за ск.кутии на 166?
                BMW 318ti '96

Comment

166 2.4jtd 150 коня си е с кутия на Алфа и то хубава, 175 и 185 коня са с друга, но каква е нямам представа.

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
                    За 5 Дни.
                    Last edited by CHIKI; d.m.y г., 15:01.
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
                      Колега, потрай до неделя и евентуално ще ти кажа, доста по-ефтин вариант, но първо да го видя как ще се случи

Comment

Първоначално публикувано от Travel_Mate Покажи съобщение
                        Колега, потрай до неделя и евентуално ще ти кажа, доста по-ефтин вариант, но първо да го видя как ще се случи
                        Тъй, Варна, срещу 80лв добавка към цента за ремонт, момчето което ремонтира кутиите доработва оригиналния капак (заварявал тръбичка за маслена магистрала и се разстъргвало за 62мм лагери от Инсигния)... Преки впечатления след ремонта за първите 260км не мога да си позная колата, егати тихия обезшумен поне в купето дизел... лоста влиза мазно на всички скорости без зор... Тракането при първо палене сутрин все пак не е симптом на заминаващ маховик, а както беше писал един колега нейде из темите за кутии/маховици тракат валовете... След ремонта тракането вече липсва... Вчера към 14:30 вкараха колата на подемника, днес 12:00 беше паркирана пред сервиза готова... Има вариант и кутията по еконт, но поне аз като сметнах 2 еконта по 50лв и 100лв ми излезе нафтата и хотела във Варна и поне малко се разходих...

Comment

И няма да кажеш кой те светна за сервиза и как стават нещата

Първоначално публикувано от Travel_Mate Покажи съобщение
                          Тъй, Варна, срещу 80лв добавка към цента за ремонт, момчето което ремонтира кутиите доработва оригиналния капак (заварявал тръбичка за маслена магистрала и се разстъргвало за 62мм лагери от Инсигния)... Преки впечатления след ремонта за първите 260км не мога да си позная колата, егати тихия обезшумен поне в купето дизел... лоста влиза мазно на всички скорости без зор... Тракането при първо палене сутрин все пак не е симптом на заминаващ маховик, а както беше писал един колега нейде из темите за кутии/маховици тракат валовете... След ремонта тракането вече липсва... Вчера към 14:30 вкараха колата на подемника, днес 12:00 беше паркирана пред сервиза готова... Има вариант и кутията по еконт, но поне аз като сметнах 2 еконта по 50лв и 100лв ми излезе нафтата и хотела във Варна и поне малко се разходих...
                          Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                            И няма да кажеш кой те светна за сервиза и как стават нещата
                            Е че то който следи темата вижда, имаш бира, ако се появя към Бургас

Comment

Аз също вкарвам моята в края на седмицата в сервиза, за да мина през процедурата. След празниците, ще пиша впечетления ...
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                              ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Един приятел купува Сааб 9.3 със 120 к.с. мотора. И той ли е с М32 кутия?
                                Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Working...
                                X